KÖRNYEZETÜNK VÉDELME

Napjainkban a környezetszennyezés elképesztő méreteket ölt. Mind a levegő, talajszennyezés, a folyók és tengerek, óceánok szennyezettségi szintje régen átlépte a tűréshatárt. A Boreko Egyesület vezetősége azonnali intézkedéseket sürget ezzel kapcsolatosan, és komoly szintű társadalmi összefogást. Véleményünk szerint valamennyi, a Földön élő ember, a vállalkozások és a civil szervezetek, egyaránt felelősséggel tartoznak azért, hogy ez a rendkívüli negatív és káros folyamat megállítható és visszafordítható legyen. Úgy gondoljuk, hogy minden apró mozzanattal, tevékenységgel, segíthetünk a problémán, de a legfontosabb egy globális nemzetközi összefogás lenne. A Boreko Egyesület szívügyének tekinti a környezet védelmét. Ezért a vezetőség külön stratégiát dolgozott ki ennek érdekében.

Tekintettel széles kapcsolati hálónkra (mind hazai szinten, mind nemzetközileg) lehetőséget látunk arra, hogy aktív szereplői és résztvevői legyünk a környezet védelemnek. Stratégiánk mentén haladva tervezzük végrehajtani a jövőben azokat az intézkedéseket, tevékenységeket, amelyek példaértékűek lehetnek más szervezetek és az emberek számára is.
Környezetvédelmi akcióink eredményeiről folyamatos és hatékony tájékoztatást fogunk adni mindenki részére. Fő célunk a társadalom felébresztése, amely nem a vészcsengő kongatásán, hanem konkrét lépéseken intézkedéseken és tevékenységeken fog alapulni.

“Biztos, hogy a világot fenyegető veszélyek ijesztő módon növekszenek, de ugyanakkor nő azoknak az embereknek a száma, akik számot vetnek e veszélyekkel.”

KONRAD LORENZ