TÁRSADALMI TEVÉKENYSÉG

A Boreko Egyesület egyik legfontosabb tevékenysége a társadalmi felelősségvállalás. Valamennyi terület, amellyel Egyesületünk foglalkozik, a társadalmi felelősségvállalás szem előtt tartásának érdekében lett létrehozva. Hiszen az, hogy színházunkkal szórakoztatjuk, valamint kiszakítjuk a mindennapi nehézségekkel terhelt életből a közönséget, már önmagában komoly felelősségvállalás a részünkről. Megnevettetni az embereket, örömteli pillanatokat adni számukra, nagyobb fontos feladata az Egyesületünknek, a színdarabokkal, műsorokkal és fantasztikus előadó művészeinkkel kívánunk eleget tenni ennek a kihívásnak. Az elmúlt évek sikerei, pozitív visszajelzései fontos visszacsatolást jelentettek számunkra. Ez irányú terveink maximálisan megvalósultak.

A sport amely egyesületünk másik fontos stratégiai pontja, szintén sok embernek nyújtott örömteli, boldog pillanatokat. Nem szólva az ezáltal megvalósult egészségvédelemről is.

CIVILSÉG ÉS ÖNKÉNTESSÉG TÉMAKÖRBEN SZERVEZETT KÉPZÉST A HIEROTHEOSZ EGYESÜLET

2023. 04. 14.

“Bodnár Robin, a BOREKO Egyesület elnöke előadóként az önkéntesség, az önismeret és társismeret, valamint az önzetlen segítségnyújtás jelentőségét hangsúlyozta…”

Forrás: http://szabolcs-cic.hu/hir/civilseg-es-onkentesseg-temakorben-szervezett-kepzest-a-hierotheosz-egyesulet/501

Meghívó a Köztársasági Elnöki Hivatalból

2021. június 15-én a Boreko Egyesület képviseletében Körtefái István elnöki megbízott átadta Mislovics Andreának, a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI intézményvezetőjének az Egyesület könyvadományát. Ezen könyveket az iskola jeles eredményt elért tanulói és a diákönkormányzatban hatékonyan tevékenykedő gyerekek kapták meg. Köszönjük a felajánlást a Holnap Kiadónak, aki a könyveket biztosította Egyesületünk részére. És külön köszönjük Gonda Borbála Zsófiának, Egyesületünk projektmenedzserének a munkáját, aki lebonyolította a könyvek beszerzését és eljuttatását részünkre.

Észtországi tanulmányút

Nagy megtiszteltetés érte ismét Egyesületünket. Bodnár Robin elnök a Cselekvő Közösségek meghívására egyesületünk képviseletében részt vett Észtországban egy tanulmányúton. A programok kiválóan voltak szervezve, és lehetőséget biztosítottak hasznos információk megszerzésére, jó gyakorlatok elsajátítására, melynek köszönhetően meg eredményesebb lehet a Boreko Egyesület a jövőben.

A színes programok mellett – mint például a magyar kultúrát népszerűsítő, tallinni Balassi Intézet vezetőjének szakmai tájékoztatója, több múzeum és a városi könyvtár megtekintése, utazás Tartuba – lehetőség nyílt mind hazai, mind nemzetközi kulturális kapcsolatok építésére is. Köszönjük a kiváló lehetőséget a Cselekvő Közösségeknek.

A Fény Felé Alapítvány rendezvényén lépett fel a Boreko Egyesület

2019. december 20-án a Fény Felé Alapítvány meghívására Egyesületünk fellépett az Alapítvány karácsonyi ünnepségén. A rendezvényen hatalmas sikere volt a Csíki Lászlóbó, Kócsi Imréből és Kovács Zsoltból álló triónak, a Boreko Egyesület kiemelkedő előadóművészeinek, akik fantasztikus hangulatot teremtettek, Bodnár Robin elnök a helyszínen tekintette meg fellépésüket. Köszönjük a meghívást és a vendéglátást Lugosi Boglárkának, a Fény Felé Alapítvány intézményvezetőjének.

Hajdúdorog polgármestere fogadta a Boreko elnökét

Január 30-án Horváth Zoltán úr, Hajdúdorog polgármestere fogadta hivatalában egyesületünk elnökét. A jó hangulatú szakmai megbeszélésen megvitatták azokat a kapcsolódási pontokat, együttműködési lehetőségeket amelyek mind Hajdúdorog városa, mind a Boreko Egyesület számára fontosak és előremutatóak. Ennek keretében egyesületünk aktívan részt fog venni Hajdúdorog városának kulturális és sportéletében, mely tevékenységek támogatásáról biztosított minket polgármester úr. Ezúttal is szeretnénk megköszönni polgármester úr együttműködését, támogató hozzáállását. A Boreko Egyesület pedig – mint a megye egyik meghatározó szervezete – tovább fog dolgozni azon, hogy Hajdúdorog, valamint a környék településeinek kulturális és sportélete még jobban felpezsdüljön.

Pályázati nyitórendezvény a Boreko székhelyén

A BOREKO Színjátszó, Művészeti és Kulturális Egyesület augusztus 28-án, pénteken 16 órától tartotta meg Hajdúdorogon, az egyesület székhelyén, pályázati nyitórendezvényét. A “BOREKO színes világa” című pályázat megvalósítása során egy kisgyermekeknek szánt kifestő, és egy elsősegély nyújtására felkészítő interaktív füzet fog elkészülni több száz példányban.

Az ünnepélyes megnyitón először Bodnár Robin egyesületi elnök köszöntötte a vendégeket, majd ismertette a pályázat előzményeit és jelentőségét. Kiemelte. hogy az egy évig tartó projekt keretében négy hajdúdorogi munkanélküli személy lesz foglalkoztatva.

Ezt követően Koroknai Zoltán alelnök beszélt a kifestő és a füzet tartalmi és formai vonatkozásairól.Elmondta, hogy remélhetően fejlesztik majd az általános iskolai korosztály tudatosabb egészségvédelmi szemléletét.

A rendezvény végén az egyesület vezetősége állófogadáson látta vendégül a megjelenteket.