BOREKO SZÍNHÁZ

A BOREKO Színjátszó, Művészeti és Kulturális Egyesület azzal a céllal jött létre 2015. évben, hogy a térség meglehetősen visszafogott kulturális életét magasabb szintre emeljük. További célunk volt, hogy a javarészt halmozottan hátrányos helyzetű környező települések lakosságának is elérhető, megfizethető szórakoztatási és kulturális értéket tudjunk nyújtani. Az Egyesület vezetésének és tagjainak fáradságot nem kímélő áldozatos munkája révén a BOREKO Egyesület nem csak Hajdúdorog és térsége, hanem Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye meghatározó, egyik legismertebb nonprofit szervezetévé nőtte ki magát. Egyesületünk „ékköve” a BOREKO Színház. A kizárólag saját darabjaink bemutatása során fellépéseinket hatalmas siker övezte. Ezen előadások teltházzal, több száz néző előtt lettek bemutatva. „Születésnap” című népies komédiánk átütő sikert aratott, amelyet több alkalommal „visszakövetelt” a közönség. Fellépéseink során színházunk tagjai olyannyira „összekovácsolódtak”, hogy bátran kijelenthetjük, nemcsak egy színházi társulat, hanem család vagyunk már. Ismerjük egymás gondolatait, érzéseit, hangulatát, amely a színpadi próbákon és fellépéseken hatalmas előny és segítség számunkra.

Stúdióbeszélgetés a BOREKO Színjátszó, Művészeti és Kulturális Egyesület sikereiről.

A stúdió vendégei az egyesület tagjai: Koroknai Zoltán, Nagy Ibolya és Szólláth Zoltán

Stúdió beszélgetés a BOREKO alelnökével

A BOREKO Egyesület szervezésében színházi fesztivál kezdődik Hajdúnánáson 2020. február 11-én a helyi színjátszás kezdetének 150. évfordulója alkalmából. Ebből az apropóból rendezett stúdióbeszélgetést a városi televízió, amelyen részt vett Koroknai Zoltán, a BOREKO Színház vezetője, és Szólláth Zoltán, az egyesület tagja, a fesztivál ötletgazdája és fő szervezője.

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója

Előadás kezdete: 2020. feburár 12.

Helyszín: Kéky Lajos Városi Művelődési Központ, Hajdúnánás

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója

Előadás kezdete: 2019. augusztus 30. (péntek) 19 óra

Helyszín: Találkozások háza, Tiszavasvári

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója

Előadás kezdete: 2018. augusztus 11. (szombat) 18:45

Stúdió beszélgetés a BOREKO vezetőivel

Három éves lett a BOREKO! Ebből az alkalomból hívta meg a Hajdúnánási Városi Televízió az egyesület vezetőségét egy stúdióbeszélgetésre május 16-án. Az oldott hangulatú, de tartalmas eszmecsere részleteit itt tekintheted meg:

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója

A nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium igazgatójának Bobonka Gyula úrnak a meghívására a BOREKO Színház május 31-én az iskola aulájában előadta Születésnap című komédiáját. A közönséget nagyrészt a tanárikar tagjai és a hozzátartozók alkották. Az előadás után nemcsak vastapssal, hanem élő szóval is kifejezték elismerésüket a színészek játékát értékelve. Kedves meglepetés volt igazgató úr “különdíja”, amelyet természetesen az egyesület relikviái között fogunk tartani.

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója

Előadás kezdete: 2018. január 27. 18:30

Helyszín: Borbányai Művelődésiház, Nyíregyháza

Fergeteges kabaréest

Előadás kezdete: 2017. október 13. 19:00

Helyszín: Találkozások háza, Tiszavasvári

Baranyi Ferenc és Kassai Franciska tett látogatást nálunk

Május 9-én, kedden megtisztelte látogatásával egyesületünket Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő és Kassai Franciska énekesnő. Az oldott hangulatú megbeszélésen áttekintettük a jövőbeni közös alkotói tevékenység lehetőségeit.

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója Polgáron

Május 6-án, szombat este Polgáron adtuk elő a Születésnap című darabunkat az Ady Endre Művelődési Központ színháztermében. A közönség nagyszerű volt, a fogadtatásról pedig emberileg és szakmailag is csak szuperlatívuszokban lehet beszámolni. Külön köszönet Ferenczné Fajta Mária intézményvezető asszonynak a szervezésért és a vendéglátásért, és Tóth József polgármester úrnak a méltató szavakért és az ajándékért! Nekünk is felejthetetlen este volt!!!

BOREKO Színház: Születésnap című népies komédia bemutatója

Előadás kezdete: 2016. november 18. (péntek) 18 óra

Helyszín: Kéky Lajos Városi Művelődési Központ, Hajdúnánás